A 2020-as év a COVID-19-ről szólt. A Szentendrei Kulturális Központ is részt vett a "#maradjotthon" kampányban, de a "felszólítás" mellett vicces, hetente megjelenő "edukatív képregénykkel" kívánta enyhíteni a bezártság érzését, illetve tippeket adni arra, miként tehető elviselhetőbbé az otthon töltött idő. Így születtek a "Szárnyalj Otthon" képregények

A Kulturális Központ egyik intézménye a "Barlang", a legendás szentendrei szórakozóhely. Évek óta én készítem a kéthavonta megjelenő programfüzeteiket, illetve az egyéb kommunikációban használt illusztrációkat is. Minden illusztráció reflektál valamilyen módon az adott programfüzet vagy grafika időszaki sajátosságaira.
A figurák, illetve a figurák színei a Kulturális Központ által szervezett éves programok szintén általam tervezett logóira épültek. Mindegyik állatka röpképes, innen a név: Szárnyalj Otthon.
Minden grafika egyaránt alkalmazható facebook és instagram felületeken is.
A képregények arra kívántak vicces módon tippeket adni, miként tölthetjük el otthon az időnket együtt anélkül, hogy unatkoznánk!
Beleláthattunk a három karakter otthonába, így megjelenhettek visszatérő elemek is, mint például a piros szőnyeg, amin hol festettek, hol együtt játszottak. Látjuk, ahogy először óvatlanul összefestékezik a szőnyeget, de a következő alkalommal már papírokkal takarják le.
A karakterek néha külön-külön is megjelennek. Ezen a Denevér épp a szüleivel beszélget – ezzel kívántuk hangsúlyozni, milyen fontos a biztonságos kapcsolattartás idősebb szeretteinkkel. 
Mindhárom karakter jellemző személyiséget kapott. A Denevér többnyire gyermeteg de bátor figura, a Kék Madár a mindenben buliban részt vevő, vidám "középső tesó" lett míg a  Piros Madár a legidősebb, de azért csintalan testvér.

A Denevérnek teljesen nyilvánvalóan nem megy a jóga.
Back to Top